skip to Main Content
Verse Spaghettisaus
Verse spaghettisaus

Gemakkelijke spaghettisaus met veel verstopte groentjes. Lekker én gezond!

Voorbereiding: 15 min
Bereidingstijd: 20 min + 30min gaartijd
Moeilijkheidsgraad: medium
Ingrediënten:
  • 1kg verse tomaten
  • 2 grote wortelen
  • 2 selder stengels
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • evt spaghettikruiden of een snuifje zout
  • olijfolie
Bereiding:
  1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
  2. Snij met een keukenmesje een kruisje in de tomaten en dompel deze 40 sec. onder in het kokende water.
  3. Spoel de tomaten af onder koud water en pel de schil eraf.
  4. Schil de ui en snij hem in vier. Hak hem samen met het teentje knoflook fijn in een keukenrobot of snij ze manueel fijn.
  5. Schil de wortelen en snij ze in kleine stukjes.
  6. Spoel de selder en snij ook deze fijn.
  7. Verhit olie in een pan en fruit de ui en look enkele minuten. Voeg de wortel en de selder toe en roerbak 5 minuten.
  8. Voeg de tomaten, het concentraat en de kruiden toe en roer goed om.
  9. Laat het geheel zachtjes sudderen tot alle groenten goed gaar zijn. Ongeveer 30 minuten. Regelmatig roeren en evt. een scheutje water toevoegen.
  10. Mix het geheel tot een gladde saus. Kruid bij naar smaak.
  11. Serveer met volkoren spaghetti, courgetti of beiden halfom. Liefhebbers kunnen er uiteraard gehakt aan toevoegen maar dit is zeker niet nodig.
TIP: Maak een grote portie en vries de rest in handige porties in. Ideaal bij tijdsgebrek.
Back To Top