

Ingrediënten:
Bereiding:
- Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
- Snij met een keukenmesje een kruisje in de tomaten en dompel deze 40 sec. onder in het kokende water.
- Spoel de tomaten af onder koud water en pel de schil eraf.
- Schil de ui en snij hem in vier. Hak hem samen met het teentje knoflook fijn in een keukenrobot of snij ze manueel fijn.
- Schil de wortelen en snij ze in kleine stukjes.
- Spoel de selder en snij ook deze fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en look enkele minuten. Voeg de wortel en de selder toe en roerbak 5 minuten.
- Voeg de tomaten, het concentraat en de kruiden toe en roer goed om.
- Laat het geheel zachtjes sudderen tot alle groenten goed gaar zijn. Ongeveer 30 minuten. Regelmatig roeren en evt. een scheutje water toevoegen.
- Mix het geheel tot een gladde saus. Kruid bij naar smaak.
- Serveer met volkoren spaghetti, courgetti of beiden halfom. Liefhebbers kunnen er uiteraard gehakt aan toevoegen maar dit is zeker niet nodig.
TIP: Maak een grote portie en vries de rest in handige porties in. Ideaal bij tijdsgebrek.