skip to Main Content
Hazelnotenpasta

Een lekkere, gezonde smeerbare hazelnotenpasta. Helemaal zelf gemaakt! Probeer hem ook eens…

Voorbereiding: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: beginner
Ingrediënten:
  • 140 g hazelnoten zonder schil
  • 10 dadels zonder pit
  • 2 el cacaopoeder (puur)
  • 3 el magere melk
  • 250 ml water
Bereiding:
  1. Leg de dadels in een kommetje water. Laat ze 30 min weken.
  2. Doe ondertussen de hazelnoten in een blender en maal fijn tot je een kleverige massa krijgt. Goed en lang mixen dus.
  3. Voeg de dadels en 1 el water toe, en mix verder.
  4. Voeg nu de cacaopoeder en de magere melk toe.
  5. Maal het geheel fijn tot een smeerbare pasta.
TIP: Bewaar de hazelnotenpasta in een afgesloten pot in de koelkast. Hij blijft ongeveer 5 à 6 dagen goed. Eet je er in je eentje van dan raad ik zeker aan het recept te halveren.
Back To Top